Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, januari 07, 2009

Världens högsta skrapa nästan färdig byggd i Dubai

Världens högsta byggnad är så gott som färdig. Skyskrapan Burj Dubai har med sin spira äntligen nått rekordhöjden 818 meter.

Samsung Engineering and Construction monterade fast spiran strax innan julhelgen och nu har också en trafikfyr installerats, skriver Dubaisajten Business24-7. Byggherren Emaar har tidigare bekräftat att byggnaden i vart fall har nått en höjd på 780 meter. 56 hissar kommer att serva byggnadens bostäder och företag. Senare i år ska ett Armani-hotell öppnas liksom fyra pooler och en nästan 14 000 kvadratmeter stor motionsanläggning.

På hemsidan skryter byggherren med att hissarna kommer att bli världens snabbaste med en hastighet av 18 meter per sekund.

Tidigare rekordhållaren Taipei 101 ligger i Taiwan och är ”bara” drygt 508 meter. Byggnaden har kostat 27 miljarder kronor och är den högsta människoskapade konstruktionen, i alla kategorier. Tornet har till stora delar byggts av gästarbetare med låga lönekrav, till exempel från länder som Indien, Pakistan och Filippinerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar