Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

måndag, december 15, 2008

Byggbolagen ger Odell beröm

Byggbolagen applåderar finansmarknadsminister Mats Odells initiativ med krediter till bostadsbyggande.

"Det är bra att regeringen visar handlingskraft och agerar snabbt", säger JM:s vd Johan Skoglund. JM, som säger sig bygga flest bostadsrätter i Norden, har drabbats av det tuffare klimatet och var bland de första byggbolagen som varslade personal. Finansiering är i dagsläget ett stort problem.

Bensinpriset sänks

Bensinbolagen sänker priset på 95-oktanig bensin med 10 öre per liter till 10,19 kronor på grund av lägre världsmarknadspriser.

Priset på diesel ligger kvar på 11,09 kronor.

Ny behandling av bröstcancer räddar liv

Kvinnor med bröstcancer kan minska risken för återfall och död med en tredjedel, tack vare ett nytt sätt att tillföra cellgift. En svensk-finsk studie visar mycket lovande resultat.

Genom att tillföra ett cellgift i tablettform i stället för med spruta kan läkarna ge bröstcancerpatienter en högre dos cellgift under en längre tid. Det ger resultat. Antalet patienter som drabbas av återfall eller avlider minskade med en tredjedel. Det visar treårsuppföljningen av en svensk-finsk studie som presenterades på söndagen vid en stor bröstcancerkonferens i Texas, USA.