Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

söndag, januari 04, 2009

Mira har sökt upp knark för över 500 miljoner kronor åt tullen

Narkotikahunden har hittat knark till det sammanlagda värdet av 500 miljoner kronor. Mira är en makalös hund på åtta och ett halvt år. I sex års tid har hon veckopendlat till Karlshamn, där hon arbetar som narkotikahund tillsammans med hundförande tullinspektör Ingeborg Ortscheid.

Under åren har Mira sökt upp narkotika för ungefär 500 miljoner kronor. rekordbeslaget är från 2005. Då hittade hon 39,5 kilo metamfetamin under ett timmerhus lastat på en långtradare.

– Hon älskar att jobba. Allt är bra för Mira. Utom när hon får lämna rummet efter ett fynd. Hon vill ju vara med hela tiden, säger Ingeborg Ortscheid, enligt Kvällsposten. Mira blev Årets narkotikahund 2008. En högst prestigefylld utmärkelse att ha med sig i bagaget för henne, når hon nu går i pension om ett och ett halv år. En välförtjänt pension, tycker Ortscheid. Hon menar att kontakten mellan de båda är mycket speciell och att Mira nästan känns mänsklig.

– Jag har haft jättetur. En sån som Mira har man bara en gång i livet, menar hon, skriver Kvällsposten.

Robyn och Falk till Grammisgalan

En ny supergrupp med Robyn och Christian Falk i spetsen uppträder på Grammisgalan den 7 januari. Bandet Supreme Court Allstars består av inte mindre än 16 välkända svenska artister som tillsammans ska framföra ett specialskrivet nummer för att hedra de bortgångna svenska jazzmusikerna Esbjörn Svensson och Arne Domnérus. Låten de ska framföra heter "Dream on" och bland musikerna finns namn som Salem al Fakir, Goran Kajfes och Jonas Kullhammar.

Grammisgalan bjuder också på andra specialskrivna nummer. Bland annat uppträder de tre flickfavoriterna i EMD med var sin flygel och indieartisten Timo Räisänen ska framföra en låt tillsammans med hårdrockarna i In Flames.

Strömsnål hårddisk slinker lätt ned i fickan

XD1 är en enkel och okomplicerad bärbar hårddisk som ger dig precis det du vill ha. Lagring till ett bra pris och utan irritationsmoment.

Det viktigaste med en extern hårddisk är för det mesta inte extrema prestanda eller avancerade funktioner, utan att den är praktisk att använda och pålitlig. Det har LG tagit fasta på med sina nya diskar med namnet XD1. Den är stor som en överdimensionerad smartphone och innehåller en vanlig 2,5-tumsdisk av samma typ som sitter i de flesta bärbara datorer. Den kommer i fyra storlekar, från 120 till 320 gigabyte, och som usb 2 eller som kombination med usb 2 och esata-anslutning.

Vår variant är en usb-disk av minsta storlek. Den kostar ungefär 890 kronor i butik, vilket är en eller ett par hundralappar över snittet bland konkurrenterna. Så vill du maximera antal gigabyte per krona så finns det bättre alternativ.