Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

tisdag, januari 20, 2009

Hitta kärleken på kvällskurs

Nu kan du slipa på bowlingtekniken eller lära dig att spela munspel samtidigt som du hittar kärleken. Medborgarskolan anordnar kvällskurser i en rad ämnen – bara för dig som är singel.



– Det finns ju så många singlar. På en sådan här kurs är det större chans att träffa andra i samma situation och folk är kanske lite mer benägna att ses efter kursen, säger Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan i Stockholm.



Medborgarskolan har anordnat särskilda singelkurser de senaste tre terminerna. Varje termin har utbudet blivit större, ändå bokas platserna snabbt upp.



– I vår startar vi singelkören, som verkar fyllas på väldigt bra, säger Eva Levin.



Andra exempel på singelaktiviteter är italiensk matlagning, bowling, munspel, fotografering och italienska inför resan. Kurserna anordnas i samarbete med singelsajten Shake My World.

Räddade efter en månad

Två burmesiska fiskare räddades av en helikopter sedan de flutit omkring i ett isskåp i havet utanför norra Australien i nästan en månad.



Männen som är i 20-årsåldern upptäcktes av en helikopter på en rutinmässig gränsbevakningstur vid Cap York. De hade varit ombord på en tio meter lång thailändsk fiskebåt som sjunkit i dåligt väder två dagar före jul.



Männen hade lyckats rädda sig upp i fiskebåtens trånga isskåp som höll sig flytande. 18 andra besättningsmän hade hamnat i vattnet utan flytvästar och befaras alla ha drunknat.



- När vi hissade ned en ytbärgare för att plocka upp männen hoppade en av dem i vattnet och drog ned honom under ytan. Han var verkligen mån om att komma därifrån, säger helikopterpiloten Terry Gadenne till Sydney Morning Herald.



- När vi väl fick ombord dem drack de två liter vatten var på några sekunder.



De två fiskarna hade flutit omkring i isskåpet i 25 dagar när de räddades. De hade druckit regnvatten som samlade sig på botten av skåpet och där fanns också en del fisk. Hur de fått tag på fisken är ännu oklart.