Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

fredag, januari 09, 2009

Nätentreprenörer tar fram 52 affärsidéer på ett dygn

Under ett dygn ska ett antal internetentreprenörer försöka lansera 52 fullt fungerande webbtjänster.

Den 22 och 23 januari ska några av landets bästa internetentreprenörer försöka lansera 52 affärsidéer på ett dygn. Totalt medverkar ett nittiotal personer i 52 lag vid träffen på Hasseludden utanför Stockholm. Bland de medverkande finns Jonas Lejon som startat Bloggy.se, Johanna Ögren som grundat Bokhora.se och Judith Wolst från klädföretaget Sidandsally.se.

Idén till "24 Hour Business Camp" växte fram under en diskussion mellan olika entreprenörer på arrangören Ted Vallentins blogg under hösten."Att starta eget har aldrig varit så enkelt som i dag. Allt man behöver är en idé, en begagnad laptop och en internetuppkoppling", säger Ted Valentin i ett pressmeddelande.

Dödsfall pga flygolyckor minskade med 20% under 2008

20% färre omkomna i flygolyckor under 2008 gämfört med 2009. Det visar statistik från ett analysföretag som den tyska flygtidningen Aero International tagit del av.

Förra året gjordes 2,5 miljarder personresor med flyg. Endast 598 personer av dessa omkom. Det innebär att du har större chans att vinna på lotto än att omkomma i en flygolycka. Risken är så låg som 0,000024% att omkomma i en flygolycka eller knapt en på 4,2 miljoner
Källa TT
/Mikael

Världen släcker ljuset för klimatet - gör det du med!

Den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i en manifestation för klimatet. Världen förenas i en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme. WWF uppmanar nu alla att delta.

Globalt har 240 städer och 62 länder redan anmält sig. Bland de anmälda i Sverige finns städerna Malmö och Göteborg, företagen Ikea och Arla, kungahuset, Vetenskapsakademien och Svenska kyrkan.

Sjutton svenska kommuner, omkring 1 700 skolor och flera stora företag kommer under en timme på kvällen den 28 mars att släcka ljuset.

Anmäl ditt deltagande här:
» Privatperson
» Kommun
» Företag
» Organisation
» Skola
» Kyrka

Kom i form med din älskling

Kom i form med Paolo Robertos knockout-träning
– Kärleken är en formdödare! Förre proffsboxaren Paolo Roberto och frun Lena har knockat kärlekskilona med parträningen. Utmana din partner och rädda både formen och förhållandet.

Passade passet
Kärlek och tidsbrist är största hoten mot formen, menar Paolo Roberto, den vältränade elitidrottaren som själv plötsligt passade passet för mys i soffan:
– Jag hånglade mig tjock! säger han och garvar.

Som heltidsarbetande småbarnspappa blev det ännu svårare att pressa in träningen. Tiden tog slut. För att rädda formen började han träna hemma en kvart om dagen.

Efter andra barnet ville också frun Lena komma tillbaka i form:
– Så jag lade kvartarna åt sidan och plockade fram parövningarna jag kört hela livet inom kampsporten och utvecklade nya varianter som jag och frugan kör i vardagsrummet när vi lagt barnen. Det bästa är att vi vinner tid, att åka iväg till gymmet flera kvällar i veckan är liksom inte möjligt. Parträning är också det perfekta sättet att bygga en sund livsstil tillsammans. Träning är bästa sättet att må bra både fysiskt och psykiskt. Och mår båda två bra mår också relationen bra.

Tre 30-minuterspass i veckan räcker för att ge dig en form som ”gör de allra flesta avundsjuka” säger Paolo Roberto.