Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, december 31, 2008

Så blir 2009 ett toppen år

Pengar, sex eller lycka? Här är de internationella knepen som leder dig till ett lyckosamt 2009. Nyårsafton bjuder på många traditioner. Ut med det gamla och in med det nya – helst ska vi få det ännu bättre än vi har det just nu. Vidskepelse och skrock är ofta bakgrunden till de udda beteenden folk runt om i världen hänger sig åt just under nyårsfirandet.

Tenn visar vad som ska hända. I både Sverige, Tyskland och Finland finns traditionen att smälta en bit tenn som man sedan häller i en hink med kallt vatten för att se vilken figur som bildas. Ser det ut som ett mynt – ja då väntar rikedom. Ett flygplan – ska ni resa bort?

Röda underkläder för kärlekslivet. I både Spanien och Italien ska både män och kvinnor bära röda underkläder på nyårsafton, om de vill ha ett lyckat kärleksliv det kommande året. I Italien sägs det också att som man inleder det nya året, så kommer det att fortsätta. Så vill man ha mycket sex gäller det att rumla om i sänghalmen redan på nyårsnatten.

Gamla tallrikar för vännerna. I Danmark är man lyckosam om man har en massa trasiga tallrikar utanför dörren på nyårsdagen. Då har man nämligen många vänner. Traditionen bjuder att man ska gå hem till vänner med en trasig tallrik och kasta den utanför dörren. Stor hög, många vänner.

Skratta bort eländet. Buddisterna i Japan slår 108 slag på gonggongen för att fördriva människans 108 svagheter. Efter det brister alla ut i ett rungande skratt för att skrämma bort onda andar.