Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

söndag, januari 11, 2009

Därför ska du starta eget nu

Dåliga ekonomiska tider är inget hinder för att starta eget. Det menar experter di.se talat med. Här läser du deras argument för varför din bästa tid som nyetablerad småföretagare är nu.

”Det är inget snack om att starta eget är lika med motvind från början. Det handlar om att ha en stor portion energi och lust, oberoende av om det råder hög- eller lågkonjunktur”, säger Stefan Ekberg, som driver ett bokförlag, sajten Starta eget, och skrivit flera böcker för nyföretagare.

Däremot menar han att det finns flera fördelar med att etablera bolag i dagens marknadsklimat jämfört med i högkonjunktur. Det rör sig såväl om mer handfasta, konkreta fördelar som mer indirekta.

Villan som producerar mer el än den förbrukar

I vår kommer Karin Adalberth med familj flytta in i Sveriges första Plusenergihus som byggs i Åkarp, Skåne. En plusenergivilla producerar så mycket energi att det täcker husets elförbrukning och blir över. Den överflödiga elen kan sedan säljas.

”Idén med att bygga huset föddes vid fikabordet på jobbet för ungefär 3-4 år sedan. Jag skulle bygga ett nytt hus och hade bestämt att det skulle vara ett passivhus. Men så började vi trigga varandra att vi skulle ha en högre målsättning och på sätt föddes idén med ett plusenergihus”, förklarar hon.
”Huset kommer att producera ungefär 4.000 kWh el årligen. Men vi tror att vi endast kommer att behöva 2.600kWh på ett år”, säger Karin Adalberth.