Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, december 17, 2008

Studierna som ger bäst betalt

Om du vill tjäna mycket pengar på din utbildning, bli tandläkare. Efter att E24 gått igenom några av de populäraste utbildningarna visar det sig att den utbildningen ger mest pengar tillbaka.

Om du planerar att börja med din högskoleutbildning snart, är tandläkare det lönsammaste du kan välja.

Bruttoinkomst för en tandläkare som jobbat i 39 år och betalat av sin studieskuld är 21 873 385 kronor.

Klartecken för nationalarenan

Finansieringen av den nya nationalarenan i Solna är klar. Bolaget Arenastaden har tecknat ett nytt avtal med Swedbank, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Banken får även rätten att namnge arenan och Swedbank Arena med intilliggande hotell och köpcentrum ska stå klart 2012.

Första spadtaget är planerat till den 4 maj nästa år.

140 miljoner kronor tillbaka till elkunder

Det blir guldregn för elkunderna efter att elnätsföretagen och Energimarknadsinspektionen nu kommit överens om att avsluta de pågående rättsprocesserna om elnätsavgifter för åren 2003-2008.

- Det är med stor lättnad vi kan konstatera att de rättsprocesser som pågått sedan 2005 nu får ett slut, säger Energimarknadsinspektionens generaldirektör Yvonne Fredriksson i ett uttalande.

Sjöarna har kryat på sig

STOCKHOLM Stockholm stads insjöar mår bra – i alla fall mycket bättre än i början av 70-talet. Övergödningen är nu på väg mot rimliga nivåer, men halterna av olika miljögifter är fortfarande oroande.

Äldre stockholmare kanske minns att det stank svavelvätensom runt sjöar som Drevviken, Magelungen eller Långsjön. Det var under en tid som en stor del av sjöarna i söderort var kraftigt övergödda. Storboven var då ett reningsverk vid Trehörningen i Huddinge med dålig rening samt att många fritidshus lät sitt avlopp gå rakt ut i sjön.

När reningsverket lades ner sjönk halten fosfor rejält och vattenkvaliteten förbättrades, inte bara i Trehörningen utan även i angränsande sjöar som är sammanknutna med varandra.

Ett sms kan rädda dig efter krogen

Många är rädda när de ensamma ska hem från krogen eller kvällspasset på jobbet. Robert Simonetti, entreprenör från Tyresö, vill ändra på det.

– Poängen med sms-tjänsten är att du snabbt positioneras via mobilen efter att du skickat ett sms. Polisen kan få reda på exakt var ”Anna” antastades och kan snabbt rycka ut dit, säger Robert Simonetti.

Idén föddes efter att en kompis till Robert Simonettis son utsatts för ett våldtäktsförsök. Enligt Robert Simonetti är intresset för uppfinningen stort. Men det finns fortfarande vissa brister. Tjänsten fungerar inte i Tele2:s nät. Sedan har larmcentralen, Safepoint callcenter, fått en hel del falsklarm. När City testar går larmet redan efter ett par minuter. Laila från larmcentralen ringer upp.

Lättare att hitta bra bostad i andra hand

Ni kommer aldrig att hitta bostad i Stockholm! Så lät tongångarna när kompisarna Elin Westerlund, 24, och Emma Stenberg, 25, bestämt sig för att söka jobb i huvudstaden. Men tji fick kompisarna hemma i Luleå.

– Redan samma kväll som vi lagt ut annonsen på Blocket fick vi tre förslag, sedan har det bara rullat in, säger Elin nöjt. Till slut kunde de räkna in över 20 förslag på lägenheter att hyra – både centralt och en bit utanför stan.

Nu sticker börsen

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en positiv öppning när handeln i Europa inleds på onsdagen efter att Federal Reserve på tisdagskvällen sänkt räntan oväntat mycket vilket lyfte USA-börserna.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 upp 1,1 procent, CAC 40 Index 0,8 procent högre och DAX Index steg 1,2 procent.

En aggressiv räntesänkning från den amerikanska centralbanken fick börserna i New York att stiga kraftigt på tisdagen. Dow Jones stängde 4,2 procent högre med hjälp av uppgångar för samtliga av indexets aktier. S&P 500 steg 5,1 procent, ledd av finanssektorn som ökade 11,8 procent. Nasdaq Composite klättrade 5,4 procent.