Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

måndag, januari 05, 2009

Bäddat för urstarkt år

Den urstarka öppningen på börsåret bäddar för en stark börs under resten av 2009. Det visar en granskning av nära 30 års kursinformation som Affärsvärlden har gjort.

Den urstarka öppningen på börsåret bäddar för en stark börs under resten av 2009. Det visar en granskning som Affärsvärlden har gjort.

Om de två första börsdagarna är starka blir hela börsåret starkt. Det visar en genomgång av börsstatistik från 1980 och framåt som Affärsvärlden har gjort.

Årets börsöppning, där de två första börsdagarna har genererat en uppgång på över 5 procent i Affärsvärldens generalindex vid middagstid på måndagen, är den bästa januariöppningen under dessa 29 år.

2003 och 1993 var nästan lika starka med indexuppgångar på 4,6 respektive 4,3 procent under de första två dagarna. Tillväxten under de två helåren slutade på 30 respektive 54 procent.

Går det att dra slutsatser om placeringsinriktningar utifrån dessa historiska erfarenheter?

De flesta skulle antagligen svara nej. Men på en börs som värderingsmässigt är sågad jäms med fotknölarna kan informationen ändå ses som en indikation på att börsen är på väg upp igen.

Fortsatt upp på Stockholmsbörsen

Kurserna på Stockholmsbörsen stiger på morgonen med stöd från fredagens uppgång i USA där Dow Jones steg med 2,9 procent. Även Asien stängde upp på morgonen, Tokyo var upp med 2 procent och Hong Kong med 3,5 procent. Europabörserna var även de upp.

SIX Generalindex var klockan 09.58 upp 0,9 procent till 207 medan OMXS30-index ökade 0,6 procent till 698. Omsättningen var 1,2 miljarder kronor.

Nyström: Det här är blivande stjärnor

Ni måste sätta klockan. Ni måste gå upp mitt i natten för att kolla på juniorhockey. Ni kan inte missa svensk hockeys framtid och alla dessa blivande NHL-stjärnor. Vilken lördagskväll det var. Semifinalen mellan Sverige och Slovakien var en sån där galet dramatisk match då man började ringa och sms:a till kompisar i ren förtjusning.

- Tedenbys dragningar, snyggaste jag sett.
- Pääjärvi - hur kan han inte få mer speltid i Timrå? Är "Challe" inte klok?
- Vilket fantastiskt lag.
- Vilken match.

Allt detta sköna hockeysurr mitt i natten kombinerat med Härenstam och Wikegårds upphetsning och galna utrop från Wikegård som "han har ramlat ner i trolldrycken och fått superkrafter" och "har han starr på knapparna" om domaren.

Och nu har vi det bästa kvar. Final mot Kanada.