Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

söndag, december 14, 2008

El Mini!

Med Mini-E vill BMW visa att de kan bygga elbilar. Resultatet är en överraskande pigg storstadsbil med tillräcklig körsträcka. Nu ska 500 exemplar testas i både USA och Tyskland. Alltommotor.se provkörde.

Elmotorn har en effekt på 204 hästkrafter och vridmomentet är maximalt redan från låga varvtal – till skillnad från en bensinmotor. Framhjulen tappar greppet en aning vid fullt gaspådrag på den fuktiga vägbanan.

Fastighetsägarna lovar ge hemlösa lägenheter

100 nya försöks- och träningslägenheter för hemlösa - det lovar nu Fastighetsägarna i Stockholm att ta fram. Finansborgarrådet Sten Nordin (m) är nöjd och talar också om ett fördjupat samarbete mellan staden och fastighetsägarna.

Självklart ska hemlösa ha någonstans att bo, men inte här. Så har det låtit när förslagen om att bygga träningslägenheter presenterats. Men nu finns en lösning. Fastighetsägarna i Stockholm har lovat att ta fram 100 försöks- och träningslägenheter som ska spridas geografiskt över staden.