Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

tisdag, december 30, 2008

Ta bilen upp med hissen till lägenheten

En byggfirma i Berlin försöker lösa bristen på parkeringsplatser på ett originellt sätt. Genom vardagsrumsfönstret kan man titta ut på sin bil även om man bor på sjätte våningen.

Hissfärden tar två och en halv minut, ungefär hälften så lång tid som det tar att parkera i ett p-hus, enligt Carloft.Bolaget har utvecklat ett särskilt bokningssystem för hissen för att undvika kö vid morgonrusningen.


"Du kan boka din fasta tid varje morgon. Och blir det kris kan man begära nödkörning för 200 kronor som går till bostadsrättsföreningen", säger Johannes Kauka.Skulle hissen vara trasig någon gång betalar Carloft taxiresa. Hissen är 6 meter lång, 2,8 meter bred och 2,2 meter hög. "Den klarar 4,9 ton. En normal personbil väger 1,3 ton, en kombi 1,7 ton.

Hissen klarar utan problem en Hummer som väger 2,9 ton², berättar en installatör från hissfirman Lödige.Väl uppe på våningsplanet kör man ut på en "car loggia", en parkeringsplats. "Där finns vatten och avlopp så att man kan tvätta bilen på plats vilket inte är tillåtet på Berlins gator. Vi skiljer av bensin och olja från vatten i källaren", säger Johannes Kauka.En nytvättad bil kan behövas om man väljer alternativet fönster mellan p-platsen och lägenheten.

Stjärnklar himel till nyår perfekt för att se fyrverkerier

Det blir kallt och klart till nyår. I Stockholm, Göteborg och Malmö blir det mellan minus en till minus fem grader kallt. Skåne är den enda platsen i Sverige som kan få lite sämre sikt med där natthimlen kan täckas med lite moln.

- Vädret kan inte bli bättre för att fira ett nyår med vackra fyrverkerier.

För dig som gillar att gå på promenader kommer 2009 starta utmärkt med klart men kallt väder. Till helgen kan vi vänta oss snö från södra norrland till småland.

/Mikael
Källa SMHI

Broccoli hjälp mot bröstcancer

Ett ämne som finns i stora mängder i framför allt broccoli förefaller kunna stoppa brösttumörer på samma sätt som vanliga starka cancerläkemedel - men betydligt skonsammare. Forskare har hittat en helt ny förklaring till en välkänd skyddsmekanism.

Forskarna kunde fastställa att tumörförökningen stoppades på samma sätt som för flera välkända anticancerpreparat genom att påverka cellernas skelettuppbyggnad och på så sätt stoppa celldelning. Det är första gången denna direkta påverkan påvisats och forskarna säger själva att mekanismerna kan vara desamma men att sulforafanet är mildare och därför inte ger de svåra biverkningar som cancerpreparaten gör.

Tidigare har ämnet ansetts stimulera bildningen av naturliga antioxidanter i kroppen. Förutom cancer finns tecken på att sulforafan eventuellt också kunna skydda mot bland annat diabetes, högt blodtryck och vissa ögonsjukdomar.

Naturen minskar stressen

Naturen har en läkande effekt på människor. En daglig dos lövsus minskar stress och psykisk ohälsa, visar forskning från Statens lantbruksuniversitet, SLU.

–Vi har kunnat visa att ju längre tid man tillbringar i lövskog, des-to mindre stress upplever man, säger Matilda Annerstedt, läkare och forskare på SLU i Alnarp.

Som läkare kände hon ofta frustration över att så många patienter var sjuka av stress, och att varken medicin eller sjukskrivning hjälpte dem till ett bättre liv.

I sin senaste forskning har hon studerat sambanden mellan hälsa och skog. 1500 personer från Blekinge och Skåne har deltagit i studien som visar att långa vistelser i lövskog leder till minskad upplevd stress.