Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

tisdag, december 30, 2008

Broccoli hjälp mot bröstcancer

Ett ämne som finns i stora mängder i framför allt broccoli förefaller kunna stoppa brösttumörer på samma sätt som vanliga starka cancerläkemedel - men betydligt skonsammare. Forskare har hittat en helt ny förklaring till en välkänd skyddsmekanism.

Forskarna kunde fastställa att tumörförökningen stoppades på samma sätt som för flera välkända anticancerpreparat genom att påverka cellernas skelettuppbyggnad och på så sätt stoppa celldelning. Det är första gången denna direkta påverkan påvisats och forskarna säger själva att mekanismerna kan vara desamma men att sulforafanet är mildare och därför inte ger de svåra biverkningar som cancerpreparaten gör.

Tidigare har ämnet ansetts stimulera bildningen av naturliga antioxidanter i kroppen. Förutom cancer finns tecken på att sulforafan eventuellt också kunna skydda mot bland annat diabetes, högt blodtryck och vissa ögonsjukdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar