Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

torsdag, december 18, 2008

Sundsvall får automatiskt vandrarhem

Fastighetsägaren Fredrik Nordlander tyckte det var svårt att att hitta billigt boende. Därför byggde han ett automatiskt vandrarhem i garaget.

Fredrik Nordlanders flickvän hade svårt att hitta ett billigt boende för några nätter i taget i Östersund.

"Jag började titta mig omkring och såg att det var likadant i många städer, även i Sundsvall. Då fick jag den här idén och tror att det finns potential, även om det är lite av en vild chansning från min sida", säger Fredrik Nordlander till Dagens Industri.

Nu har han byggt om ett garage till vandrarhemmet Sleep In. Där finns fyra dubbelrum med tv, duschar, toaletter och ett litet kök. Men ingen personal.

"Nej, det fanns helt enkelt inte plats på den här lilla ytan. Då började jag titta på andra alternativ och nu sköts det mesta via nätet", säger Fredrik Nordlander till Dagens Industri.

Gästerna betalar 300 kronor per person och natt och får ett nyckelkort med posten när de bokar, eller personligen vid ankomsten.

Det magiska flytet på jobbet

Går det tungt på jobbet? Då kan ”flow” vara vad du behöver. – Flow är magiskt, säger Anna Linda på Center for flow research.

Med ”magiskt” menar Anna Linda de underverk som skapas i arbetssituationen när vi befinner oss i flow:

– Om man sitter och skriver i flow går det ”tjoff, tjoff, tjof” ... ja, det går så lätt att få ihop texten. Och ska man ringa några viktiga samtal, så gör man det bara, utan att tycka att det känns jobbigt.

Löfte om nya pengar till rättsväsendet

Statsministern lovar julklappar till rättsväsendet. Men en del av paketen med mer resurser till kamp mot brott ska öppnas först om ett år, inför 2010.

När statsminister Fredrik Reinfeldt höll sitt jultal handlade det mesta om brott och de möten han haft med ungdomar, poliser, åklagare och intagna på resor runt landet under hösten. En följd av det är att statsministern ser det som extra viktigt att arbeta med förslag om mer resurser till rättsväsendet.

- Det kommer att vara trångt i budgeten inför 2010, men det här är så pass viktigt att resursförstärkningar kommer att behövas, sade statsministern i sitt tal och listade fyra särskilt viktiga satsningar som han vill ha fram pengar till:

Kvinna fick nytt ansikte

Kirurger har återställt 80 procent av en kvinnas ansikte genom att transplantera ben, tänder, muskler och nerver.

Den första operationen av sitt slag i USA.
Läkarna uppgav att kvinnan råkat ut för en olycka som kostat henne ett öga, det mesta av hennes näsa och överkäke. Hon har därför inte kunnat andas, känna lukt eller le som hon skulle.
Cleveland Clinic i Ohio, där transplantationen genomfördes, gav inga ytterligare detaljer om kvinnan, hur hon skadades eller vem som var donator.

Operationen är den fjärde i världen. Franska kirurger återställde stora delar av en kvinnans ansikte 2005 efter att hon vanställts när hennes hund attackerade henne.

Asienbörserna letar sig uppåt

Indexen på de ledande asiatiska börserna pekade uppåt på torsdagen med bank- och finansbolag i täten. Det var bland annat en ökad tro på att minskade lånekostnader kommer att öka marginalerna och minska antalet dåliga lån som stärkte sentimentet i regionen.

"Sjunkande räntor hjälper. Alla åtgärder som hjälper till att få oss tillbaka på ett tillväxtspår eller lättar upp avmattningen kommer att vara bra för aktiemarknaden", sade Hans Kunnen vid Colonial First State Global management, till Bloomberg News.

Ny smart "Jurassic Park"-dinosaurier upptäckt

Forskare har hittat en ny dinosaurier. Den tros vara släkt med en av de smartaste dinosaurerna. Fyndet har gjorts i Argentina.

Det är den största rovfågellika dinosaurien som hittats på södra halvklotet. Den har korta, små armar som påminner om jätten Tyrannosaurus Rex .

Forskarna uppskattar att den nya dinosaurientroligen har vägt 368 kilo och var åtta meter lång. Den tros ha levt i Patagonien för 65 till 100 miljoner år sedan.