Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

måndag, januari 19, 2009

Anjas jubileumsseger: "Hur skönt som helst"

Anja Pärson tog på söndagen sin 40:e världscupseger. Svenskan gjorde ett par grövre missar i nedre delen av störtloppsbacken i Altenmarkt-Zauchensee, men kom ändå i mål i ledning, på exakt samma tid som schweiziskan Dominique Gisin.



Det blev en nervös väntan i målfållan, men en efter en kom konkurrenterna ner på sämre tider. Störtloppssegern innebär att Pärson knappar in på konkurrenterna i den totala världscupen. Ny ledare är dock Lindsey Vonn, som kom trea på söndagen, 17 hundradelar efter Pärson och Gisin.



Det är Anja Pärsons andra världscupseger den här säsongen. Den första kom i superkombination i S:t Moritz i december. Med startnummer 50 fick dessutom Jessica Lindell Vikarby till ett utmärkt åk och blev tolva. Kajsa Kling slutade på 46:e och Nike Bent på 49:e plats.

20 saker att se fram emot i år

Upp med hakan, 2009 blir inte alls något ”skitår” – vad ministrarna än säger. Här har du 20 goda anledningar att vara glad 2009. - Skriver metro.



2009 – ett rymdäventyr RYMDEN. Okej, han har redan varit där, men nu är det dags igen.



Hjärtat på rätta stället MEDICIN. Ett efterlängtat vaccin mot hjärtinfarkt börjar testas i år.



Pengar på fickan PRISERNA. Nu rasar konsument­priserna i rekordtakt.



Glassigt i kyldisken GLASS. Inget år utan nya glassar – eller nygamla.



Äntligen på biograferna FILM. Alla som gillar Stieg Larssons Millenniumtrilogi – och de är många – har en högtidsstund framför sig.



Se solen – ta en time-out ASTRONOMI. Årets stora händelse för astronomifreakar kommer i juli.



Sagan om ringen KUNGLIGT. Här finns inga garantier, men somliga tror att kronprinsessan Victoria och hennes Daniel gör slag i saken i år.



Bygge mot nya höjder HUS. Arkitekturintresserade och folk som helt enkelt gillar stora hus får sig en riktig höjdare i slutet av sommaren.



Lägre skatt – mer lön SKATTEN. Redan på nästa lönebesked ser du resultatet av skattesänkningen vid årsskiftet.



De stora gör comeback HJÄLTAR FRÅN FÖRR. Ett helt gäng av ”de stora” artisterna släpper nya album i år.



Helt ny värld VÄRLDEN RÄDDAS. Ett nytt, kraftfullt klimatavtal – som gör att vi kan bo kvar på den här planeten ett bra tag till.



Sladdlöst samhälle LADDA UTAN SLADD. I år hoppas vi kunna klippa sladdarna till prylarna på allvar.



Partyrock i kortbyxor ROCK. I juni smäller det på Ullevi i Göteborg. Hård­rocks­riff, klös och gung utlovas när australiska rockarna AC/DC intar scenen i sommarkvällen.



Zlatan tar oss till VM FOTBOLL. Innan hösten är över ska vi vara klara för fotbolls-VM i Sydafrika nästa år.



Nobels nya LITTERATUR. I juni avgår Horace Engdahl som ständig sekreterare i Svenska Akademien och ersätts av historikern och författaren Peter Englund.



Revansch för Kallur FRIIDROTT. Visserligen verkar storhetstiden vara över men visst tar vi medaljer i VM i friidrott i Berlin.



Gråtvänligt och vackert RÖSTEN. Metros musik­redaktör får tårar i ögonen när han ska berätta om Antony and the Johnsons senaste konsert i Sverige.



Rockdröm i spelformat SPEL. ”Guitar hero” möter ”God of war” i den ultimata hårdrocksfantasin.



Modefrossa på bioduken MODE. Årets stora händelse i modevärlden kan bli – en film.


Läs hela artikeln klicka här.

Metro ger dig 20 anledningar att le 2009

I dagens metro (tryckt form) fanns fler goda nyheter än vad som normalt. För att hitta lika många positiva nyheter måste man normalt sett leta sig igenom 1-2 veckors skörd av tidningen metro.



Jag hoppas innerligt att metro fotsätter med denna trend att visa en mer possitiv bild av nyhetsvärlden. Förhoppningsvis överför metro även de goda nyheterna från den tryckta tidningen till den digitala varianten på metro.se.



Fortsätt med de positiva nyheterna metro!



/Mikael Rydergren