Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

lördag, januari 03, 2009

Hittade bil värd 66 miljoner kronor

Släktingarna till Harold Carr fick en smärre chock när de öppnade porten till garaget som den gamle mannen lämnat efter sig när han dog. Där stod en Bugatti av 1937 års modell – värd hisnande 66 milljoner kronor. Bugatti Type 57S Atalante av årsmodellen 1937 tillverkades endast i 17 exemplar och räknas som en av de dyraste bilarna i världen.

Den brittiske läkaren Harold Carr köpte bilen 1955 och körde den i fem år för att sedan parkera den för gott. I närmare 50 år har dyrgripen samlat damm i hans garage. 2007 avled Harold Carr, 89 år gammal. Ogift och barnlös isolerade han sig i sitt hem de sista åren. Endast brorsonen tilläts komma in i huset men inte ens han kunde ana vad som fanns i garaget.

– Han var en excentrisk man - lite av en galen professor. Men han var oerhört snäll och generös, säger brorsonen till tidningen Daily Mail.

Arvet, en bil till ett värde av uppemot 66 miljoner kronor, är passande för den något specielle mannen, menar brorsonen.

– Det hade varit så tråkigt och olikt honom att efterlämna något helt vanligt. Fyndet i garaget fick auktionsfirman Bonhams att hoppa högt av glädje. I februari 2009 ska rariteten säljas på auktion i Paris. Alla delar på bilen är original och den uppges vara i fint skick.

– Detta är verkligen ett av de bästa "ladfynden" som gjorts på länge, säger James Knight på Bonhams till Daily Mail.

Pengarna som Bugattin drar in ska delas upp mellan släktingarna, uppger tidningen.

Superbatteri från Toshiba börjar massproduceras

Toshiba är på gång med att starta upp massproduktion av ett nytt superbatteri som på ett fåtal minuter kan laddas till 90 procent av sin kapacitet. Batteriet kan användas i såväl elbilar som bärbara datorer.

Den nya batteritypen från Toshiba kallas för SCIB (Super Charge Ion Battery) och är av litiumjon-typ. De kan laddas upp till 90 procent av sin kapacitet på ett fåtal minuter och är dessutom säkrare än vanliga batterier eftersom de är bättre på att stå emot kortslutningar.

Utvecklingen av SCIB-batterierna har pågått under ett flertal år och de har också producerats i mindre volymer för industriellt bruk. Under 2009 kommer batterierna att massproduceras på allvar och för detta ändamål bygger Toshiba en ny fabrik i Kashiwazaki i Japan.

Förutom att batteritypen kan laddas upp riktigt snabbt så klarar den också av upp till 6 000 laddningar vilket är tio gånger bättre än ett normalt litiumjon-batteri. Därmed kan exempelvis en bärbar dator använda samma batteri under hela sin livstid.

Isen ligger blank som en spegel, perfekt för långfärdsskridskor

De fina isarna i länet gör långfärdsskridskoåkarna lyckliga. Men på sina håll är isen fortfarande förrädisk – håll koll på tjockleken.

Minst 10 centimeter tjock bör isen vara innan man ger sig ut på den. Det är också bra att vara vaksam på var isens svaga platser är, till exempel vid vass, broar, uddar, av-, ut- och inlopp och sund.
Friluftsfrämjandet ordnar både kurser och utflykter för dem som är nybörjare. Det är alltid säkrare att åka i grupp med en erfaren ledare.

Stockholm stad plogar flera banor på sjöar i kommunen: Trekanten i Gröndal, Långsjön i Älvsjö, Magelungen och Drevviken i Farsta. Plogningen börjar när det är cirka 10 centimeter bra kärnis och banorna öppnar när isen växt till 20 centimeter. Mer information på kommunens telefonsvarare: 08-604 91 19.

Fortsatt kallt men med fina solchanser i helgen

Inledningen på det nya året har bjudit på klart och kallt väder. I helgen blir det fortsatta temperaturer runt 5-6 minusgrader i länet. Men solen kommer att titta fram vilket öppnar för diverse utomhusaktiviteter. Det kan vara läge att snöra på sig skridskorna och åka bort julmaten på något fruset vattendrag. Eller varför inte besök på Hammarbybacken med tillhörande utförsåkning.

Men man kan passa på och ta en promenad och få sig en nypa kalluft, säger Jonas Höglund, meteorolog på SMHI. Under den tidiga lördagen mulnar det på vilket innebär en del mindre snöstråk runt länet. Under dagen klarnar det dock upp igen. Det klara och kalla vädret håller i sig.

Tvillingar med olika hudfärg - för andra gången

Dean Durrant och Alison Spooner fick tvillingar, en vit och en färgad flicka. Sju år senare har det hänt igen: Tvillingflickor med olika hudfärg. - Det är otroligt, säger mamma Alison.

Här håller Dale Durrant och Alison Durrant stolt sina nyfödda tvillingar Miya och Leah. Deras söta sjuåringar Lauren och Hayleigh fick stor uppmärksamhet redan när de föddes 2001. De var tvillingar med olika hudfärg. Hayleigh är färgad och har pappa Deans drag. Lauren är vit och rödhårig som mamma Lauren.

Nu har det hänt igen. Mamma Alison Spooner, 27, och pappa Dean Durrant, 33, har återigen fått tvillingflickor med olika hudfärg, färgade Miya och vita Leah. Tvillingflickornas födsel får stor uppmärksamhet i hemlandet Storbritannien. Det är bara en chans på en halv miljon att man får två par med tvillingsystrar, båda med olika hudfärg.

Solen sätter fart på spermierna

En ny australiensisk undersökning visar att infertilitet hos män kan bero på för lite solsken. Så se till att gå ut i solen om du vill bli pappa. Att d-vitamin kan påverka fertiliteten hos kvinnor är känt sedan tidigare, men ny australiensisk forskning visar att även mäns fertilitet påverkas av d-vitamin. En undersökning av nästan 800 män med fertilitetsproblem visade att en tredjedel av männen hade låga halter av d-vitamin i kroppen skriver news.com.au.

Vår främsta källa till d-vitamin är solen och därför uppmuntrar fertilitetsspecialisten Anne Clark män som vill bli pappor att tillbringa tid utomhus. Av männen i studien gick ungefär 100 stycken med på att ändra sina levnadsvanor och ta multivitaminer och antioxidanter, resultatet blev förbättrad spermakvalité.