Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

tisdag, december 16, 2008

Skattefest: Flera tusen mer i plånboken 2009

Tjänstemän inom privat sektor får skatten sänkt med drygt 10.000 kronor om året eller 865 kronor i månaden nästa år. Det visar Skatteverkets preliminära skattetabeller för nästa år.

Good News "Det ser ljust ut för 2009. Lägger man sedan till taket i fastighetsskatten och den slopade förmögenhetsskatten, som visserligen redan genomförts, så ser det väldigt ljust ut", säger Annika Creutzer, chefredaktör på Privata Affärer, till TT, enligt di.se.

Klapparna som gör gott

Funderar du på att göra en god gärning i jul? Charity Rating har listat julklappar inom fem olika välgörenhetsområden: socialt arbete, internationellt utvecklingssamarbete, miljö, forskning och hälsovård.

Det finns många sätt att låta en del av julpengarna gå till välgörenhet. Charity Rating har listat de olika alternativen för den som vill bli en välgörare i jul.

Paraply för 180 000 kronor räddat från loppmarknad

En kvinna i England funderade på att göra sig av med några gamla föremål. Av en slump upptäckte hon att ett gammalt paraply var värt mer än hon trodde, 180 000 kronor.

Kvinnan hade fått paraplyet i present av sin svärmor. Det hade dock stått oanvänt under en längre tid i ett skåp, skriver Daily Telegraph.

När hon tog paraplyet till juveleraren och auktioneraren Jethro Marles, fick hon veta dess sanna värde: 15 000 pund, vilket motsvarar 180 000 kronor.

– Jag tittade på paraplyet och blev omedelbart väldigt upprymd. Hon hade ingen aning vad det var värt, så när jag berättade det blev hon chockad, säger Jethro Marles till Daily Telegraph.

Strålbehandling halverar dödlighet

Strålbehandling halverar dödligheten i prostatacancer, visar en ny svensk studie. Alla drabbade i Sverige borde få behandlingen, som i dag bara ges till varannan patient.

- Strålbehandlingen ökar drastiskt antalet botade jämfört med bara hormonbehandling. Det var bättre än vi hade väntat oss! Omkring 200 liv om året skulle kunna räddas om alla fick tillgång till strålbehandling, säger Anders Widmark, professor i onkologi vid Umeå universitet.

Sovmorgon gör elever duktigare

Ungdomar skulle få bättre resultat i skolan och bli piggare om de fick börja skolan en timme senare på morgonen. Den slutsatsen kan dras av en ny amerikansk undersökning.

Även antalet bilolyckor med ungdomar inblandade minskade — med 16 procent — i det område i Kentucky som ändrade skoltiderna, visar undersökningen, som publiceras i tidskriften Journal of Clinical Sleep Medicine.

700 nya hyresrätter byggs i Stockholm

I finanskrisens kölvatten gör Stockholmshem bostads­klipp och utlovar nu 700 nya hyreslägenheter. Påbörjade byggen av bostadsrätter köps upp och ska bli hyresrätter.

– Vi har en rejäl kassa. Vi sålde fastigheter när det var dyrt och köper nu när det är billigt, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (FP).