Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

måndag, december 29, 2008

Går mot strömmen - nyanställer 6.000

Vattenfall mobiliserar för att nyanställa 6.000 personer - 700 i år. Det uppger Hans von Uthmann, vice vd och Nordenchef, för Dagens Industri. "Det handlar främst om ingenjörer och andra elkraftkunniga personer inom elnät och kärnkraft", förklarar Hans von Uthmann i DI, som berättar att Vattenfall utökar sitt investeringsprogram till 102 miljarder kronor.

Kraftbolagets plan är att rekrytera 600 om året under flera års tid. Vattenfalls resultat för de första nio månaderna blev, enligt DI, drygt 19 miljarder kronor och tidningen konstaterar att "pengaregnet över statens vinstmaskin" ser ut att hålla i sig för lång tid framöver.

Trots global finanskris ruckar inte Vattenfall på sina expansionsplaner.
"Detta är investeringar som ska leva 30-50 år och vi är övertygade om att de är både nödvändiga och lönsamma över tid", deklarerar Hans von Uthmann i DI.

Svenska singlar satsar på kärleken 2009

STOCKHOLM Kärleken hamnar i topp på singlarnas önskelista nästa år. Sju av tio vill träffa en partner, visar en ny undersökning. Finanskrisen har satt djupa spår i ekonomin. Men på kärleksfronten ser det desto ljusare ut. Det visar en enkät som dejtingsajten match.com har gjort bland 1 250 av sina svenska medlemmar. Drygt 70 procent är helt övertygade om eller hoppas att de kommer att träffa den rätta nästa år.

– Vi är mycket glada över att våra medlemmar ser så positivt på framtiden, säger Hanna Makowsky Bergholm, marknadschef på Match.com.På andra plats (35 procent) hamnade familjens hälsa. Att få barn önskade sig bara två procent och endast en procent vill allra helst se en lösning på miljöfrågorna.

Nästan hälften av alla singlar (47 procent) planerar också att dejta mer under 2009 än de gjorde under 2008. Nyår firar 29 procent av singlarna helst på en stor fest eller en middag med kompisar (28 procent). Men 18 procent skulle hellre skåla in det nya året med en romantisk dejt.

"Kåt-chip" i hjärnan ska ge lusten tillbaka

Hjärnan är vår största erogena zon, brukar det heta i sexspalterna. Nu har forskare utvecklat ett "kåt-chip" som kan inplanteras i hjärnans lustcentra. I framtiden kanske det alltså går att knäppa på och av lusten lika lätt som sovrumslampan.

– Det finns bevis för att chippet kommer att fungera, säger neurokirurgen Tipu Aziz enligt New York Post.Ett forskarteam vid Oxford-universitetet har tagit fram tekniken som man tror kommer att kunna finnas inom tio år.

Den här typen av hjärnstimulering har också använts för att behandla patienter med Parkinsons. För några år sedan fick också en kvinna med låg sexdrift ett enklare "kåt-chip" inopererat i hjärnan.

– Det gjorde henne till en väldigt sexuellt aktiv kvinna, men hon gillade inte den plötsliga förändringen, så det fick tas bort, säger Aziz.

Koraller åter efter tsunamin

Korallreven som skadades av tsunamivågen har återhämtat sig. Det konstaterar amerikanska Wildlife Conservation Society, WCS. För fyra år sedan tog tsunamivågen inte vara tusentals människors liv, djurlivet drabbadesockså där vågen drog fram. Amerikanska Wildlife Conservation Society, WCS, konstaterar attnya koraller vuxit fram. Också de områden som var skadade före tsunamin återhämtar sig nu.

I vissa områden längs kusterna har man övergett fiskemetoder som skadar korallerna och till och med börjat transplantera koraller till berörda områden.
- Det är en god nyhet för ekosystemets hållbara utveckling och återhämtning, säger Stuart Campbell,koordinator för WCS:s Indonesiska marina program, till BBC.