Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

lördag, januari 03, 2009

Superbatteri från Toshiba börjar massproduceras

Toshiba är på gång med att starta upp massproduktion av ett nytt superbatteri som på ett fåtal minuter kan laddas till 90 procent av sin kapacitet. Batteriet kan användas i såväl elbilar som bärbara datorer.

Den nya batteritypen från Toshiba kallas för SCIB (Super Charge Ion Battery) och är av litiumjon-typ. De kan laddas upp till 90 procent av sin kapacitet på ett fåtal minuter och är dessutom säkrare än vanliga batterier eftersom de är bättre på att stå emot kortslutningar.

Utvecklingen av SCIB-batterierna har pågått under ett flertal år och de har också producerats i mindre volymer för industriellt bruk. Under 2009 kommer batterierna att massproduceras på allvar och för detta ändamål bygger Toshiba en ny fabrik i Kashiwazaki i Japan.

Förutom att batteritypen kan laddas upp riktigt snabbt så klarar den också av upp till 6 000 laddningar vilket är tio gånger bättre än ett normalt litiumjon-batteri. Därmed kan exempelvis en bärbar dator använda samma batteri under hela sin livstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar