Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, januari 07, 2009

Apple slopar kopieringsskydd och 3G-spärr

Världens största skivaffär släpper kopieringsskydden. Apples Itunes erbjuder i vår all musik utan mjukvaruskyddet DRM (Digital Rights Management), och utlovar också efterlängtade förbättringar för musikhandel via Iphone.
- Vi har arbetat med alla stora musikbolag och erbjuder med början i dag åtta miljoner låtar utan DRM, och till slutet av detta kvartal kommer alla tio miljoner låtar (i Itunes store) att vara DRM-fria, sade Appleföreträdaren Phil Schiller på Macworld Expo i San Francisco på tisdagen.

Apple meddelar också att ljudkvaliteten blir bättre, när mycket av musiken nu ska erbjudas med datahastigheten 256 kilobits per sekund i stället för 128.

De nya greppen gör det mycket lättare för användarna att flytta musik inköpt från Itunes till mobiltelefoner och alla möjliga typer av musikspelare.

En annan nyhet från Macworld Expo är att den omsusade multimediemobilen Iphone blir av med en utskälld boja. Iphoneanvändare har hittills inte kunnat handla Itunes-musik via mobilnäten, utan varit tvungna att koppla upp sig via wifi för att komma in på Itunes store en för många obegriplig restriktion. Den spärren ska nu hävas, så att alla ägare till Iphone 3G kan tanka musik varhelst de har tillräcklig mobiltäckning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar