Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, januari 07, 2009

Aktieproffs: Uppgången på börsen håller i sig

Trots idel negativa konjunkturnyheter tuffar börsen på som tåget. I Stockholm har det breda OMX-indexet stigit mer än 20 procent sedan slutet av november. Och bedömare di.se talat med är eniga om att uppgången fortsätter – men vågar inte lova en rak kurva.

Den dryga sista månaden bjöd Stockholmsbörsen, kanske något i skymundan av varsel och andra negativa makronyheter, på en rejäl uppgång. Sedan stängning fredagen den 21 november är har OMX-indexet stigit mer än 22 procent.

Bland de bolag som gynnats mest av utvecklingen är olje- och råvarubolag samt byggbolag. Vostok Gas är upp hela 77 procent, medan Lundin Minig, Lundin Petroleum och SSAB har stigit i intervallet 42-50 procent.

”Det handlar mycket om vad du tror ska hända 2010. 2009 kommer vara ett tufft år för alla, men kommer det fortsätta vara tufft 2010 eller vänder det uppåt? Just nu vågar marknaden titta lite längre fram, men tittar vi om ett par veckor kommer man nog fokusera mer på fjärde kvartalet, och bli lite nervös”, säger Anders Bruzelius, och fortsätter:

"Det kan nog bli slagit, men att marknaden ska upp på helåret är vi övertygade om."

2 kommentarer: