Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, januari 07, 2009

Dags att köpa HD TV?, nä nu gäller 3D TV!

3D-filmer har funnits ett tag, och visas till exempel på kupolbiografer som Cosmonova. Men nu lanseras teknik som ska ta 3D-filmer och spel in i vanliga hem.

Efter hd-tv:n tros nu 3D bli nästa stora grej i TV-världen. I Las Vegas på Consumer Electronics Show den här veckan presenterades ett antal 3D-produkter, skriver Financial Times.

Något som börjar säljas snart är 3D-glasögonen GeForce 3D Vision som kopplas till PC. Glasögonen gör det möjligt att spela up emot 350 existerande datorspel i 3D. En annan nyhet är en 22-tumsskärm med tillhörande glasögon från iZ3D som ska börja säljas nästa vecka.

Hittills finns inget standardformat för 3D-film, men en videospelare som visar 3D-film är på väg. Det är Nvidia som utvecklar spelaren, som ska kunna visa film på en PC-monitor eller på en 3D-färdig TV.

– Det här är i sin linda. En studio går i en riktning, en annan i en annan riktning, men vi planerar att stödja alla format, säger Ujesh Desai, vd på Nvidia GeForce.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar