Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

torsdag, januari 08, 2009

Michael J Fox ger miljoner till Malmöbolag

Filmstjärnan Michael J Fox donerar 6,5 miljoner kronor till Malmöbaserade Acadia Pharmaceuticals. Pengarna ska gå till företagets utveckling av en bromsmedicin mot Parkinson.

Medicinföretaget Acadia Pharmaceuticals fick i september 2008 göra sig av med halva personalstyrkan, efter att en klinisk studie inte utvecklats som ledningen hoppats.

Men nu har företaget - som ännu inte har någon medicin på marknaden - fått 6,5 miljoner ur Hollywoodstjärnan Michael J Fox stiftelse.

Pengarna går till den forskning som bedrivs på Medeon, där ett preparat mot psykos vid parkinson nått det sista prövningsstadiet. Vad betyder det här för er?

– Vi behöver pengar hela tiden, säger sverigechefen Bo-Ragnar Tolf och skrattar.

– Det gör att vi kan skynda på vissa saker, kanske kan vi knyta till oss ytterligare en forskare för en viss tid.

Framförallt är det ett erkännande av oss och vår forskning. De aktuella preparaten, som är baserat på det kvinnliga könshormonet östrogen, har potential att kunna bromsa parkinsons sjukdom.

Vilket är nästa steg?
– Preparaten ska testas i olika modeller för att se om principen håller, innan de kan testas på människa. Vi är långt ifrån ett färdigt preparat. Våra förhoppningar där uttalar jag mig inte om.

Varför fick ni de här pengarna?
– Det var en av våra forskare, Roger Olsson, som skickade in ansökan. Han kommer också att leda projektet. Ansökan gick rakt igenom och godkändes, säger Bo-Ragnar Tolt.

I ett uttalande från The Michael J. Fox Foundation säger vd Katie Hood: "Vår personal och granskare är exalterade över potentialen i Acadias ER-betaprogram för att finna en ny metod som bättre kan behandla patienters symptom och möjligen bromsa sjukdomsförloppet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar