Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

måndag, december 22, 2008

De 100 äldsta kommersiella domännamnen

1985 var DOS 3.0 det främsta operativsystemet för pc-datorer, Dell hade precis grundats och Amiga 1000 var en av de allra hetaste datorerna på marknaden. Samma år registrerades också det första kommersiella domännamnet, och det är faktiskt fortfarande i bruk.

Tidningen PC World har tittat tillbaka i tiden på de 100 första kommersiella domännamnen som registrerades, och först ut var Symbolics.com som började användas den 15 mars 1985. Sajten tillhörde då en datortillverkare som senare gick i konkurrs i början av 90-talet, men sajten finns fortfarande kvar även om den nu ägs av ett annat företag.
På nionde plats över de allra tidigaste domännamnen hittar vi välkända Hp.com som registrerades den 3 mars 1986, och bara några veckor senare la IBM beslag på sin domän. Cirka ett år senare registrerades också Apple.com vilket gör att namnet hamnar på en 64:e plats över de 100 äldsta domänerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar