Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

fredag, januari 16, 2009

Scania satsar på utbildning istället för varsel

Scania planerar i dagsläget att kompetensutveckla medarbetarna inom produktionen istället för att varsla på grund av lägre efterfrågan. Det budskapet upprepar Scania i ett pressmeddelande på fredagen.



Scania uppger i pressmeddelandet att osäkerheten om den kortsiktiga marknadsutvecklingen består. Scania fortsätter därför att fokusera på att motverka den lageruppbyggnad som uppstått till följd av en vikande efterfrågan i spåren av den globala finanskrisen och den allmänna osäkerheten om utvecklingen på sikt.



"Därför kommer vår produktion den närmaste tiden att vara avsevärt mindre än vad som var fallet när den finansiella turbulensen uppstod. Vi planerar nu att satsa på att öka medarbetarnas kompetens framför att lägga varsel. Det är en investering i kärnkompetens som ska resultera i att vi står ännu bättre rustade när marknaden vänder uppåt", säger Per Hallberg, Executive Vice President och chef för Produktion och Inköp, enligt pressmeddelandet.



Hitta rätt utbildning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar