Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

onsdag, januari 14, 2009

Ny gymnasielinje rivstart för nyanlända elever

Ju snabbare, desto bättre. Eftersom de ändå har för avsikt att ge allt i sitt nya hemland finns det ingen anledning att dra ut på det. Så Noor, Karolina, Erfan och Marlena applåderar Stockholms nya satsning på ett särskilt gymnasieprogram för studiemotiverade elever som nyss anlänt till Sverige.

I höst drar det i gång på Brännkyrka gymnasium, Spint - det första gymnasieprogrammet i Stockholm som riktar sig till elever med begränsade språkkunskaper men som "redan" efter tre år ger behörighet att söka vidare till universitet eller högskola.

Tidigare har de flesta elever som kommit till Sverige i gymnasieåldern först gått två år på så kallad introduktionskurs för invandrare, Ivik, innan de ansetts klara av att gå ett nationellt gymnasieprogram.Det har inneburit att det tagit fem år att ta sig igenom gymnasiet - även för dem som kanske redan har en gymnasieutbildning från sitt hemland.

- Inte så roligt. Man vill inte vara för gammal när man går ut. Dessutom är det bättre att gå i skolan med jämnåriga, då får man vänner också, säger Noor Saad som lämnade Bagdad, Irak, för Vårby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar