Tröttnat på den negativa nyhetsrapporteringen i Sverige?
Vill du inspireras och känna att det finns hopp där ute?
Världen är inte så hemsk som Svenska media skriver, nedan finns beviset, positiva och Goda Nyheter finner du här!

Sök efter svenska nyheter

Sökningen görs bla på sveriges största tidningar och nyhets media samt ett antal mindre tidningar. Exempel: DI, DN, IDG, Aftonbladet, GP, ,Expressen samt många fler.

fredag, januari 23, 2009

Halva priset på lyxkrog

Vi håller allt hårdare i plånboken. Det märker landets restauranger. För att locka fler gäster till borden halverar krögare Melker Andersson nu priserna på vardagskvällar.



När ekonomin sviktar och varslen står som spön i backen är krogbesök ingen prioriterad utgift för många svenskar. Flera restauranger som TT har talat med vittnar om att såväl gäster som storleken på notan minskar.



"Det började innan julborden. Det är inte någon väldig sänkning, men det är märkbart. Det är färre besökare och givetvis går snittnotan ned lite grann", säger Jennie Börjesson, marknadschef på Sjömagasinet i Göteborg, till TT.



Även hos lyxkrogen Lux i Stockholm har det blivit glesare mellan middagsgästerna på vardagarna. Orsaken stavas lågkonjunktur, menar presskontakt Lotta Norström:



"Vi känner av den. Det är färre kvällstid som äter. Helger funkar bra, som förut nästan. Och luncher är mer eller mindre som vanligt", säger Norström till TT.



För att locka gäster till borden börjar krögare Melker Andersson nu att kränga kvällsmat till halva priset måndag-onsdag på fyra av sina restauranger i huvudstaden.



"Det vore sorgligt att bara stå och klia sig i huvudet under en lågkonjunktur. Vi kan inte sitta hemma på kammaren och gråta. Vi vill ge en signal att det är okej att gå ut och äta även i sådana här tider", säger Melker Andersson till TT.



TT: Är åtgärden ett tecken på att krogbranschen blöder?



"Man måste våga ta nya grepp. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte känner av det som hela världen känner av", säger Melker Andersson och syftar på lågkonjunkturen.



Om fler restauranger kommer att haka på reaspåret eller ta till andra knep för att få oss att äta ute oftare återstår att se. Helt otänkbart är det inte.



"Någonting lär vi hitta på", säger Lotta Norström på Lux.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar